З 1983 року німецька компанія OSSA Rauchergerate випускає коптильні HELIA SMOKER для підприємств торгівлі та громадського харчування. Коптильні HELIA SMOKER відомі своєю простотою в обслуговуванні, німецькою надійністю і універсальністю використання. Кожна одиниця устаткування проходить строгий контроль, що дозволяє електрокоптильням марки HELIA SMOKER відповідати всім світовим стандартам і підтверджувати численні європейські сертифікати.
Електрокоптильні виготовлені на власному виробництві на найсучасніших верстатах, ретельно змонтовані і перевірені вручну. Завдяки постійній та спільній роботі з провідними спеціалізованими інститутами та професійними об'єднаннями рибного і м'ясного господарства, а також завдяки ініціативам з практики кулінарного мистецтва HELIA SMOKER на сьогоднішній день є досконалою коптильної піччю. Це одностайно підтверджено кращими кухарями всього світу.
Передова технологія в виготовленні електричних коптилень.
HELIA SMOKER - найбільш сучасна технологія виготовлення електричних коптилень, які можуть використовуватися скрізь! Достатньо лише електричної розетки - і все вже працює.
копчення
- Попередній нагрів: поверніть регулятор температури і встановіть його на необхідну температуру копчення. Як тільки температура буде досягнута - згасне зелена лампочка.
- Коптильну сковорідку заповніть тирсою і встановіть на нагрівальну спіраль в печі.
- Піддон з покладеною прямо на нього відповідною решіткою з продуктом для копчення встановіть на нижню направляючу печі. При необхідності встановіть другу решітку з продуктом на верхню направляючу і закрийте двері згідно з маркуванням.
- Увімкніть таймер. Таймер визначає початок і завершення процесу копчення, горить червона лампочка.
- Тривалість термообробки відповідно до книги рецептів налаштовується на сигнальному годиннику.
- Процедура холодного копчення описана в книзі рецептів.
- Внутрішня камера і зовнішній корпус, листи та решітки виконані з високоякісної нержавіючої сталі.
- Конструкція з подвійними стінками і термоізоляцією між ними, тому час розігріву невеликий і втрата тепла мінімальна, до 60% часу термообробки піч працює без споживання струму.
- Корпус герметичний. Всі електричні компоненти захищені. Перемикачі та контрольні лампи на передній стінці ергономічні і прості у використанні.
- Нагрівання з термостатичним регулюванням, таймер з автоматичним вимиканням.
- Рівномірна температура і оптимальний розподіл диму завдяки підвищеному тиску створюють оптимальну термообробку і золотистий колір готового продукту.
Електрокоптильня HELIA 24
Потужність | 1 кВт |
Напруга | 220 В |
Габарити | 450х350х450 мм |
Деко | 300х400 мм |
Вага | 25 кг |
Комплектація | ємність для тирси 1 глибоке деко 1 мале деко 1 решітка для форелі 1 плоска решітка коптильна тирса комплект прянощів книга рецептів |
Місткість | форелі: 24 по 250 г або 12 по 500 г 4 курча 7 кг печені |
Електрокоптильня HELIA 48
Потужність | 2 кВт |
Напруга | 220 В |
Габарити | 450х350х850 мм |
Піддон | 300х800 мм |
Вага | 45 кг |
Комплектація | ємність для тирси 1 глибоке деко 1 мале деко 2 решітки для форелі 2 плоскі решітки коптильна тирса комплект прянощів книга рецептів |
Місткість | форелей: 48 по 250 г або 24 по 500 г 8 курчат 14 кг печені |
Переваги електрокоптилень HELIA SMOKER.
- Термообробка й копчення в одному робочому циклі
- Короткий час варіння і копчення, гаряча сервіровка „a la carte“
- Гаряче або холодне копчення при мінімальному димовому навантаженні
- Ніякого перенесення рибного присмаку на м'ясо
- Термообробка без додавання жиру, тільки у власному соку
- Можна обробляти як свіжі, так і сильно заморожені продукти
- Відтавання замороженого копченого продукту в повному соку
Переваги в порівнянні з іншими способами копчення
- Риба і м'ясо піддаються термообробці не від впливу прямого тепла деревного вогню або інфрачервоного випромінювання, а опосередковано, за допомогою повітря, нагрітого у внутрішньому просторі камери підвищеного тиску.
- Власний сік зберігається повністю.
- Закриті дверцята не дають можливості кисню надходити в камеру, що робить неможливим перенесення рибного присмаку на м'ясо або інші продукти.
- Здоровий і позбавлений шкідливих речовин дим, тому що у позбавленому кисню внутрішньому просторі не може виникнути відкритий вогонь при тлінні коптильної тирси. Завдяки цьому не вивільняються ніякі небезпечні продукти згорання або кіптява, а тільки коптильний дим.
- Дим в значній мірі осідає на внутрішніх стінках печі. Цей шар не треба очищати хімічними засобами; якщо потрібно, його можна просто змести щіткою. Тут діє девіз: "Чим чорніша піч - тим краще смак диму". (Це без сумніву гігієнічно, так як мова йде тільки про чистий коптильний дим. Сік і залишки продукту знаходяться в піддоні).